Ministerul Energiei, acţionar majoritar al transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti, a solicitat completarea ordinii de zi a şedinţei acţionarilor companiei din 22 august, privind alegerea prin metoda votului cumulativ a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în aceeaşi şedinţă, se va aproba încetărea mandatelor de administrator conform prevederilor contractelor de administraţie, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie prevăzută în OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice

Va fi ales totodată un nou Consiliu de Administraţie din şapte membri, cu mandate de patru ani.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Societatea are o capitalizare de 794,7 milioane lei.

Conpet are aproape 1.700 de angajaţi. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei şi un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.