Unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii este să crească randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate, susţine ministrul Petre Daea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia a fost făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o întâlnire cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla.

În 2016, suprafaţa de teren agricol irigat a fost de 200.000 de hectare, iar anul acesta, prin acordarea gratuită a apei, s-a ajuns la 600.000 de hectare de teren agricol irigat,

”În cadrul vizitei, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite şi–a exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezenţa mai multor firme din România la târgurile şi expoziţiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate. Totodată, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla a dorit să afle care ar fi oportunităţile de investiţii în sectorul agricol în ţara noastră”, au transmis luni reprezentanţii ministerului.

În ceea ce priveşte domeniile care ar putea prezenta interes pentru potenţialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigaţiilor, dar şi la cel legumicol, întrucât în România se realizează o producţie importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor reţele de preluare sau unor linii de prelucrare şi conservare a acestora.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.