Migranţii africani subsahariani fără acte din Tunisia au primit trei miliarde de dinari (aproximativ 1 miliard de dolari) în remiteri din ţările lor, în prima jumătate a anului 2023, a declarat un oficial al Consiliului de Securitate Naţională, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Kais Saied, care a prezidat întâlnirea, a declarat: ~Această cifră este şocantă şi indică faptul că Tunisia este vizată”.

Saied a denunţat anul acesta imigraţia fără acte din Africa sub-sahariană în ţara sa, spunând în comentarii criticate de grupurile pentru drepturile omului că aceasta are drept scop schimbarea structurii demografice a Tunisiei.

Valoarea transferurilor anunţate pentru migranţii fără acte este mai mare decât veniturile industriei turistice vitale din Tunisia din prima jumătate a anului, care s-au ridicat la 2,2 miliarde de dinari.

Mii de migranţi fără acte s-au adunat în oraşul de coastă Sfax în ultimele luni, cu scopul de a pleca spre Europa cu bărci conduse de traficanţi de persoane, ceea ce duce la o criză a migraţiei fără precedent pentru Tunisia.

Tunisia a transportat sute de migranţi luna aceasta într-o zonă pustie de-a lungul graniţei, după violenţele produse timp de mai multe zile în Sfax, între rezidenţi şi migranţi.

Sub presiunea organizaţiilor internaţionale şi locale pentru drepturile omului, care au acuzat autorităţile că pun viaţa migranţilor în pericol, guvernul i-a mutat săptămâna aceasta la adăposturi în două oraşe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.