O nouă iteraţie a aplicaţiei de comunicare Teams vine să repare faima negativă a soluţiei vândute de Microsoft cu un spor semnificativ de performanţă şi un consum mult redus de resurse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft lansează o nouă versiune a aplicaţiei Teams pe care spune că a refăcut-o de la zero. Recunoscută tocmai pentru faptul că era greoaie şi consuma multe resurse, noua aplicaţie îmbunătăţeşte ambele aspecte.

Noua aplicaţie Teams va fi de două ori mai performantă decât cea veche, promite gigantul american, care spune că intrarea la întâlniri se va face de două ori mai repede, iar schimbarea între chat-uri şi canale va fi de 1,7 ori mai rapidă.

Totodată, compania spune că a făcut mari progrese în ceea ce priveşte reducerea consumului de resurse şi că noua aplicaţie Teams foloseşte doar jumătate din memoria de care avea nevoie până acum.

Îmbunătăţirile sunt posibile datorită schimbărilor de „sub capotă”, unde s-a renunţat la Electron pentru motorul de randare Edge WebView 2.

De asemenea, au fost aduse îmbunătăţiri la nivelul interfeţei grafice care să corespundă cu liniile de design ale sistemului de operare Windows 11. În acest caz, s-a trecut de la AngularJS la React.

Au fost îmbunătăţite şi anumite aspecte ce ţin de funcţionalitatea propriu-zisă, precum schimbarea între mai multe conturi, care se face acum mult mai elegant, printr-un meniu dedicat special conturilor folosite.

Noua versiune a aplicaţiei Teams este lansată sub formă de Preview, pentru a se putea face o ultimă testare înainte ca aceasta să poată fi folosită de toţi utilizatorii.

Cu aceeaşi ocazie, Microsoft anunţă că Teams are 280 de milioane de utilizatori pe lună. Aceasta a crescut modest în ultima vreme, de la 250 de milioane de utilizatori pe lună în iulie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.