Microsoft a precizat că nu deţine vreo participaţie la OpenAI, creatoarea chatbotului ChatGPT, în condiţiile în care organismul de supraveghere a concurenţei din Regatul Unit a deschis o investigaţie preliminară privind investiţia uriaşă a Microsoft în această companie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi detaliile acordului nostru rămân confidenţiale, este important să reţineţi că Microsoft nu deţine nicio parte din OpenAI şi că are pur şi simplu dreptul de a participa la distribuţiile profitului”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Frank Shaw.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a declarat vineri că solicită păreri de la părţile interesate, pentru a stabili dacă investiţia de 10 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI a condus o situaţie relevantă de fuziune”, în care două sau mai multe întreprinderi au încetat sau vor înceta să fie distincte ca urmare a unei tranzacţii.

CMA a spus că ritmul în care se extinde AI este ”de neegalat în istoria economică” şi că progresele în aşa-numitele modele de bază, care descriu instrumente AI de uz general, cum ar fi ChatGPT, reprezintă ”un moment esenţial în dezvoltarea acestei tehnologii transformatoare”.

Autoritatea de reglementare a spus că va verifica dacă parteneriatul Microsoft cu OpenAI a dus la o dobândire a controlului, cu alte cuvinte, o situaţie în care o companie are influenţă materială, control de facto sau mai mult de 50% din drepturile de vot asupra altei entităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.