Microsoft a afirmat duminică, într-un document depus în justiţie, că excluderea jocului “Fortnite” din App Store va leza afacerile cu jocuri ale sale şi ale altor dezvoltatori de jocuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea documentului a survenit în contextul unei dispute dintre Apple şi compania Epic Games, deţinătoarea jocului “Fortnite”. Apple a exclus jocurile Epic din App Store, după ce producătorul de jocuri a încălcat regulile referitoare la plăţi în cadrul App Store.

Potrivit Epic, Apple a avertizat că îi va bloca accesul la instrumentele necesare pentru a menţine “Unreal Engine”, software pe care mulţi dezvoltatori de jocuri îl licenţiază pentru a crea o grafică mai bună.

Microsoft a afirmat în document că măsura luată de Apple va afecta cel puţin unul dintre jocurile sale, numit “Forza Street”, care utilizează motorul respectiv pentru versiunea iOS a jocului.

Kevin Gammill, director general pentru experienţe de dezvoltare de jocuri la Microsoft, a spus că Microsoft are o licenţă ”la nivel de întreprindere” pentru Unreal Engine şi că măsura Apple va împiedica atât Microsoft cât şi pe alţi dezvoltatori de jocuri să facă jocuri cu tehnologie destinată computerelor Mac şi iPhone-urilor.

”Dacă Unreal Engine nu poate susţine jocuri pentru iOS sau macOS, Microsoft va trebui să opteze între abandonarea clienţilor săi şi a clienţilor potenţiali pentru platformele iOS şi macOS şi alegerea unui motor de jocuri diferit, atunci când se pregăteşte pentru dezvoltarea jocurilor noi”, a scris Gammill.

Nicholas Penwarden, vicepreşedinte pentru energie la Epic, a afirmat duminică, într-un document înregistrat în justiţie, că mulţi utilizatori ai Unreal Engine, inclusiv cel puţin o firmă de proiectare în domeniul auto, au contactat compania, exprimând îngrijorări legate de faptul că proiectele sale vor fi perturbate.

Epic încearcă să obţină un ordin judecătoresc pentru opri blocarea conturilor sale de dezvoltator de către Apple.

Apple a afirmat că va inversa decizia dacă Epic va înregistra o versiune a “Fortnite” care respetă regulile sale referitoare la plăţi.

Vineri, Apple a afirmat într-un document înregistrat în instanţă că Epic a decis în mod unilateral să nu respecte regulile sale, după ce le-a respectat timp de peste un deceniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.