Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, estimează pierderi de 95,3 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,73 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul financiar pentru anul 2017 nu a fost încheiat încă, însă potrivit bugetului rectificat pe 2017, Metrorex anticipa venituri de 1,37 miliarde de lei şi un profit zero la nivelul anului trecut.

De asemenea, Metrorex şi-a bugetat investiţii de 805,8 milioane lei pentru acest an.

Cheltuielile totale sunt planificate la 1,83 miliarde lei, din care cheltuielile cu personalul însumează 468,7 milioane lei.

Compania are aproximativ 4.600 angajaţi.

Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost planificat la 7.451 lei de persoană.

În plus, cheltuielile de natură salarială au fost majorate la 427,4 milioane lei, ca urmare a "reîntregirii acestora, pentru întregul an 2018, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale sau/şi a creşterii numărului de personal în anul 2017 şi a modificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Metrorex are de încasat creanţe restante de 4,3 milioane lei, potrivit proiectului de buget.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.