Brandul de dispozitive inteligente tip wearables Fitbit a anunţat, luni, lansarea în România a metodei de plata Fitbit Pay pentru clienţii Băncii Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clienţii băncii, care au cel mai nou tracker Fitbit Charge 3 Special Edition sau un smartwatch Fitbit Ionic si Fitbit Versa, îsi pot adauga datele cardului de credit sau debit VISA în aplicatia Fitbit. În acest fel, ei pot putea plăti direct cu dispozitivul pe care îl poartă la mână, fără să mai aibă nevoie de card sau de telefonul mobil.

“Opţiunea Fitbit Pay face posibilă extinderea globală a numărului de utilizatori Fitbit, îmbunătăţind totodată experienţa de folosire a produselor noastre. De acum, plăţile se vor face mult mai uşor şi mai rapid, la comercianţii care acceptă plata contactless“, a spus Regional Country Manager CEE în cadrul Fitbit, Rareş Florea.

Un director din cadrul Băncii Transilvania, Oana Ilaş, consideră că romănii sunt tot mai dispuşi să folosească metode moderne de plată, mai ales când tranzacţiile se fac foarte rapid.

“Suntem încântaţi că putem introduce opţiunea Fitbit Pay în România. Clienţii noştri vor avea o variantă convenabilă, la îndemână, de a face cumpărături contactless în mişcare şi acest lucru le va schimba experienţa de plată şi atitudinea faţă de resursele tehnologice care există acum pe piaţă“, a spus Oana Ilaş.

Opţiunea Fitbit Pay poate fi configurată pe Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Ionic si Fitbit Versa prin parcurgerea unor pasi în aplicaţia de mobil Fitbit şi adăugarea cardului de credit sau debit direct în sectiunea Fitbit Wallet.

Tranzacţiile la comercianţii care acceptă plăţile contactless vor fi putea fi realizate prin apăsarea butonului din partea stângă a dispozitivului, până când funcţionalitatea e activă. Apoi, utilizatorii trebuie să păstreze dispozitivul aproape de cititorul de card până când plata a fost acceptată, potrivit băncii.

”În plus, tranzacţiile cu Fitbit Pay sunt securizate. Folosind o platformă standard de generare a token-urilor, informaţiile cardului nu sunt stocate sau transmise către comercianţi ori către Fitbit”, se arată în comunicat. În prezent, Fitbit Pay funcţionează cu peste 165 de bănci li emitenţi de carduri în peste 22 ţări, potrivit companiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.