Echipa special creată la începutul anului în cadrul Meta va lansa în curând primii chatboţi, care vor deveni disponibili în cadrul platformelor de socializare ale companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o lună, Meta va lansa chatboţi cu personalităţi multiple, scrie Financial Times, citând surse anonime din cadrul companiei. Chatboţii vor permite utilizatorilor să interacţioneze în noi feluri cu produsele gigantului american.

Personalităţile multiple se referă la modul în care chatboţii pot fi folosiţi şi la modul de exprimare al acestora. Sursele citate dau drept exemplu un chatbot care poate să ofere recomandări de călătorii şi altul care vorbeşte precum Abraham Lincoln.

Aceste instrumente vor fi implementate în platformele Meta, printre care numără Facebook şi Instagram, dar şi cele două soluţii de comunicare cu peste două miliarde de utilizatori, WhatsApp şi Facebook Messenger.

Prin lansarea chatboţilor, Meta urmăreşte două obiective. Pe de o parte, aceştia ar putea duce la creşterea nivelului de implicare al utilizatorilor şi al timpului pe care aceştia îi petrec în cadrul platformelor sociale ale companiei, inclusiv văzând reclame.

Pe de altă parte, pentru compania americană este pentru prima dată când poate testa şi vedea cât de capabil este în practică propriul model lingvistic, pe care-l numeşte LLaMA (Large Language Model Meta AI).

Meta a înfiinţat în luna februarie, când frenezia AI-ului generativ era la început, o echipă specială de oameni, care se ocupau tocmai cu dezvoltarea unor soluţii de inteligenţă artificială generativă care să poată fi integrată în propriile produse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.