Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, va percepe creatorilor un comision de aproximativ 47,5% din vânzările de active digitale şi experienţe realizate în cadrul platformei sale de realitate virtuală Horizon Worlds, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisionul total constă dintr-un comision de pe platforma hardware de 30% pentru vânzările efectuate prin Meta Quest Store, unde vinde aplicaţii şi jocuri destinate căştilor sale de realitate virtuală, şi un comision suplimentar de 17,5% pentru platforma Horizon, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Meta.

Luni, gigantul tehnologic a declarat că va începe să testeze instrumente pentru ca creatorii să vândă active digitale şi, la rândul lor, să facă bani pe Horizon Worlds, o parte cheie a planului său de creare a unui metavers.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a criticat cooomisioanele de 30% ale magazinului de aplicaţii al Apple, dar cea mai recentă mişcare a Meta de a percepe creatorilor aproape jumătate din vânzările pe propria sa platformă i-a înfuriat pe mulţi dintre ei.

Compania-mamă a Facebook, care şi-a schimbat numele în Meta anul trecut, a investit mult în realitate virtuală şi augmentată pentru a reflecta noul său pariu pe metavers, o idee futuristă a unei reţele de medii virtuale accesate prin diferite dispozitive, în care utilizatorii pot lucra, socializa şi juca.

Horizon Worlds a Meta, o platformă socială VR expansivă, şi Horizon Venues, care se concentrează pe evenimente virtuale, sunt iteraţii timpurii ale spaţiilor asemănătoare metaversului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.