Meta Platforms elimină la nivel global conţinutul din paginile de Facebook şi conturile de Instagram ale instituţiilor media ruse controlate de stat, precum şi postările care conţin link-uri către aceste acestea, a declarat marţi şeful afacerilor globale al companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile de tehnologie şi de social media s-au confruntat cu presiuni pentru a răspunde la invazia de joia trecută a Ucrainei de către Rusia, care a dus la sancţiuni economice împotriva Moscovei impuse de guverne din întreaga lume.

Nick Clegg de la Meta a declarat reporterilor în timpul unei conferinţe telefonice că compania a observat o degradare ”cu siguranţă vizibilă” a serviciilor sale în Rusia, de când autorităţile de acolo au anunţat că vor restricţiona platformele Meta.

Video-uri şi alte conţinuturi multimedia au fost în mod deosebit afectate, a spus Clegg.

Meta a avut ”discuţii prelungite” cu autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, cu privire la noua sa lege care impune unor companii străine de internet să deschidă birouri în Rusia, a adăugat Clegg.

El a numit unele dintre prevederile noii legi ”disproporţionate”.

Meta, alături de Twitter şi Google, divizie a grupului Alphabet, se confruntă cu posibile măsuri punitive în Rusia, deoarece încă nu s-au conformat.

 Luni, Meta a declarat că va restricţiona accesul la instituţiile mass-media de stat ruse RT şi Sputnik pe platformele sale din Uniunea Europeană.

Clegg a spus că Meta a primit şi solicitări de la guverne din afara Uniunii Europene de a bloca mass-media de stat ruse. El a spus că nu este la curent cu o astfel de solicitare din partea guvernului Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.