Mercedes-Benz ar putea fi nevoită să efectueze o nouă campanie masivă de rechemare a unora dintre vehiculele sale, pe care a instalat dispozitive de influenţare a rezultatelor testelor de poluare, după ce autoritatea de reglementare a transporturilor germane, KBA, a afirmat că folosirea acestora este inadmisibilă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare publicată pe site-ul organizaţiei nonguvernamentale de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH), KBA s-a referit la trei dispozitive găsite pe autpmobile produse sub standardul Euro 6, cel mai recent şi mai strict pentru emisiile de eşapament dăunătoare ale vehiculelor pe benzină şi motorină.

Mercedes-Benz a fost obligată să ia măsuri de remediere, iar în caz contrar riscă un ordin de a retrage maşinile din trafic, pe baza unei decizii a Curţii Europene de Justiţie care afirmă că aceste dispozitive sunt ilegale în anumite condiţii de conducere.

KBA nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Potrivit unui comunicat al Mercedes-Benz, compania cooperează pe deplin cu KBA şi crede că a dezvoltat deja tehnologia necesară pentru a rezolva problema prin actualizări software.

Producătorul auto german a primit o prelungire a termenului iniţial de 27 iulie pentru a identifica numărul maşinilor afectate şi a rezolva problema, dar nu a menţionat noul termen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.