Mercedes-Benz, un participant important la salonul auto de la Detroit, este pe cale să se retragă de la ediţia de anul viitor, producătorul geman de automobile de lux analizând alte oportunităţi de prezentare a vehiculelor sale, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, transmite Automotive News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să analizăm dacă un salon auto ca cel de la Detroit corespunde cu calendarul nostru de lansări şi dacă nu există un format mai eficient pentru nevoile noastre. Automobilul clasa G a fost produsul perfect pentru a începe anul, dar probabilitatea ca noi să fim prezenţi la Detroit în ianuarie anul viitor este foarte scăzută. Asta nu înseamnă că excludem o revenire în 2020”, a spus un director al Mercedes apropiat planurilor companiei.

Retragerea Mercedes-Benz ar fi încă un eveniment negativ pentru Salonul Auto Internaţional Nord-American, după retragerea unor mărci precum Mazda, Volvo, Porsche, Jaguar şi Land Rover, producătorii auto analizând cu o mai mare atenţie costurile şi cele mai bune reţele de promovare.

Absenţa Mercedes de la Cobo Center din Detroit va avea un impact mai mare. Producătorul auto german ocupa un spaţiu aflat în apropierea unei intrări cu trafic ridicat de vizitatori şi pe lângă conferinţa de presă susţinută în cadrul salonului organiza şi alte prezentări, în afara acestuia.

Luna trecută, Mercedes a folosit un teatru transformat în garaj din centrul Detroit-ului pentru a prezenta modelul clasa G modernizat, la care directorul general Dieter Zetsche a apărut pe scenă alături de Arnold Schwarzenegger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.