Sindicatul canadian Unifor a declarat duminică că membrii săi au votat pentru ratificarea unui nou contract colectiv de muncă cu Ford Motor, o uşurare pentru producătorul de automobile din Detroit, aflat într-o luptă separată cu sindicatul său din SUA cu privire la cererile de salarii şi beneficii mai bune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unifor, care reprezintă aproximativ 5.600 de lucrători auto canadieni, a declarat că membrii săi de la Ford Motor au ratificat un nou contract colectiv de trei ani.

Ford a oferit membrilor sindicatului majorări salariale de până la 25% în noul său contract. Acordul prevede o creştere a salariului cu 10% pentru primul an, urmată de creşteri de 2% şi 3% în al doilea şi al treilea an şi un bonus de productivitate şi calitate de 10.000 de dolari pentru toţi angajaţii din lista activă a companiei.

Producătorul de automobile din Detroit a încheiat o înţelegere de ultimă oră la începutul acestei săptămâni, prevenind grevele la operaţiunile sale din Canada.

Vineri, sindicatul United Auto Workers (UAW) a anunţat extinderea grevelor sale din SUA împotriva General Motors şi Stellantis.

UAW a declarat că a făcut progrese reale în discuţiile cu Ford, dar că lucrătorii săi vor rămâne în grevă la uzina de asamblare a producătorului auto din Wayne, Michigan.

Unifor a cerut îmbunătăţirea salariilor şi a pensiilor, sprijin în tranziţia la vehiculele electrice şi angajamente suplimentare de investiţii din partea Ford.

Sindicatul nu a ajuns încă la un acord cu Stellantis şi GM pentru a evita grevele la fabricile lor din Canada.

Noul acord al Ford din Canada acoperă membrii Unifor de la fabricile companiei din Ontario, precum şi centrele sale de distribuţie de piese din Bramalea şi Paris, Ontario, şi Alberta.

Spre deosebire de UAW, Unifor a ales să negocieze mai întâi cu unul dintre cei trei mari producătolri auto din Detroit - în acest caz, Ford - într-o tactică de negociere folosită pentru a da tonul tranzacţiilor ulterioare cu alte companii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.