Melinda French Gates, fosta soţie a cofondatorului Microsoft Bill Gates, a anunţat luni că va demisiona din funcţia de copreşedinte al Fundaţiei Bill & Melinda Gates, luna viitoare, urmând să înfiinţeze propria sa fundaţie, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

French Gates a afirmat într-o declaraţie pe platforma de socializare X că este ”un moment critic” pentru a proteja şi promova drepturile femeilor din întreaga lume.

Anunţul vine aproape exact la trei ani după ce soţii Gates şi-au anunţat divorţul. Ea a spus că va avea ”în plus 12,5 miliarde de dolari pentru a mă angaja în munca mea în numele femeilor şi familiilor”, ca urmare a demisiei ei şi a acordului de divorţ al familiei Gates.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cuplul a divorţat în mai 2021.

Bill Gates a spus într-o declaraţie separată: ”Îmi pare rău să o văd pe Melinda plecând, dar sunt sigur că va avea un impact uriaş în viitoarea ei activitate filantropică”.

Activitatea Fundaţiei Gates s-a concentrat asupra iniţiativelor globale împotriva sărăciei şi a sănătăţii globale, inclusiv eforturile împotriva malariei în Africa şi investiţii extinse în subcontinentul indian şi Asia de Sud.

De asemenea, French Gates a dedicat timp şi bani pentru iniţiativele de egalitate de gen la nivel mondial. În 2015, ea a fondat Pivotal Ventures, o entitate separată de Fundaţia Gates, care s-a concentrat pe eliminarea barierelor de acces şi oportunităţi pentru minorităţi şi femei din SUA.

Gates şi French Gates s-au despărţit în 2021, în urma unui articol al The New York Times despre relaţia cofondatorului Microsoft cu finanţatorul şi condamnatul pentru infracţiuni sexuale Jeffrey Epstein.

French Gates a început să se întâlnească cu avocaţii de divorţ în 2019, după ce ştirile despre relaţia lui Gates cu Epstein au apărut pentru prima dată, a relatat anterior The Wall Street Journal.

Fundaţia Gates a fost una dintre cele mai puternice forţe filantropice private din lume în ultimele decenii. Gates a direcţionat partea leului din averea sa către Fundaţia Gates, împreună cu biroul său de familie Cascade.

French Gates se alătură lui Mackenzie Scott, fosta soţie a cofondatorului Amazon Jeff Bezos, în separarea completă a proiectelor sale filantropice de cele ale fostului ei soţ.

Iată declaraţia completă a lui French Gates: ”După o gândire şi o reflecţie atentă, am decis să renunţ la rolul meu de copreşedinte al Fundaţiei Bill & Melinda Gates. Ultima mea zi de lucru la fundaţie va fi 7 iunie.

Aceasta nu este o decizie la care am venit cu uşurinţă. Sunt extrem de mândră de fundaţia pe care Bill şi cu mine am construit-o împreună şi de munca extraordinară pe care o face pentru a aborda inechităţile din întreaga lume. Îmi pasă profund de echipa fundaţiei, de partenerii noştri din întreaga lume şi de toţi cei care sunt atinşi de munca sa.

Fac acest pas cu deplină încredere că fundaţia este într-o formă puternică, cu CEO-ul său extrem de capabil, Mark Suzman, echipa de conducere executivă şi un consiliu de administraţie cu experienţă, pentru a se asigura că toată munca sa importantă continuă.

Este momentul potrivit să merg mai departe în următorul capitol al filantropiei mele. Acesta este un moment critic pentru femei şi fete din SUA şi din întreaga lume -- iar cei care luptă pentru a proteja şi promova egalitatea au nevoie urgentă de sprijin.

În conformitate cu termenii acordului meu cu Bill, la părăsirea fundaţiei, voi avea încă 12,5 miliarde de dolari pentru a mă angaja în munca mea în numele femeilor şi familiilor. Voi împărtăşi mai multe informaţii despre cum va arăta în viitorul apropiat”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.