MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă achiziţia în proporţie de 100% a platformei online sfatulmedicului.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţat în urmă cu 15 ani, sfatulmedicului.ro este în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România. Platforma înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afişări.

Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor.

“Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente: consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreşte să fie informat şi care vrea să aibă acces la aplicaţii şi device-uri care îi eficientizează exprienţa din punct de vedere timp şi costuri, iar ca urmare a acestor schimbări piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 – 30 de ani – precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device & colţ al lumii sau monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general MedLife.

El afirmă că, din ce în ce mai frecvent, apar noi oportunităţi în sfera de digitalizare precum implementarea de servicii de tip e-health în zonele izolate şi oferirea de servicii de diagnosticare la distanţă.

”Adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, vom face şi alte investiţii în digitalizare, investiţii care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români”, a declarat reprezentantul MedLife.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Sfatulmedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul în toţi aceşti ani, iar ”pentru a păstra independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă”, managementul va fi integral independent de MedLife şi de actualii administratori.

“Evoluţia tehnologiei ne împinge să ne depăşim limitele şi să susţinem acţiuni din ce în ce mai complexe atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere tehnologic. Medicina de mâine este despre roboţi, realitate vituală, realitate augmentătă, hologramă, procesarea datelor şi monitorizare la distanţă”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.