McDonald's Malaysia a dat în judecată o mişcare care promovează boicotarea Israelului, pentru ”declaraţii false şi defăimătoare” despre care spune că i-au afectat afacerea, solicitând daune în valoare de 6 milioane de ringgit (1,31 milioane de dolari), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Malaezia, o ţară majoritară musulmană, este o susţinătoare fermă a palestinienilor, iar unele mărci occidentale de fast-food din ţară, ca şi în alte naţiuni musulmane, au fost vizate de campanii de boicot din cauza ofensivei militare a Israelului în Gaza, transmite Reuters.

Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), care este licenţiatul McDonald's din Malaezia, dă în judecată mişcarea de boicot, dezinvestire şi sancţiuni (BDS) din Malaezia, pentru o serie de postări pe reţelele sociale care se presupune că asociază franciza de fast-fooduri, printre alte companii, cu ”războiul genocid al Israelului împotriva palestinienilor din Gaza”.

Potrivit unei cereri de chemare în judecată din 19 decembrie, văzută de Reuters, restaurantele Gerbang Alaf au susţinut că BDS Malaysia a incitat publicul să boicoteze McDonald's Malaysia, ceea ce a dus la pierderea profitului şi reducerea locurilor de muncă, printre alte daune, din cauza închiderilor şi a scurtării programului de lucru.

McDonald's Malaysia a confirmat că a intentat un proces împotriva BDS Malaysi,a pentru a-şi proteja ”drepturile şi interesele”, a spus compania ntr-un comunicat.

Ca răspuns, BDS Malaysia a spus că ”neagă categoric” defăimarea companiei de fast-food şi că va lăsa chestiunea pe seama instanţei.

Mişcarea BDS îşi propune să pună capăt sprijinului internaţional pentru ”oprimarea palestinienilor” de către Israel şi să facă presiuni asupra Israelului să respecte dreptul internaţional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.