McDonald's a anunţat marţi că îşi va închide temporar restaurantele din Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care întrerupe toate operaţiunile din această ţară care a invadat Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lanţul de fast-food a spus că va continua să plătească salariile celor 62.000 de angajaţi ai săi din Rusia.

Zeci de companii şi-au oprit activitatea în Rusia de la invadarea Ucrainei, pe care Moscova a numit-o ”o operaţiune militară specială” care vizează nu ocuparea teritoriului, ci distrugerea capacităţilor militare ale Ucrainei.

Producătorul german de îmbrăcăminte sport Adidas, firma de cosmetice Estee Lauder şi proprietarul Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, PVH Corp, sunt printre cele mai recente mărci care au anunţat suspendarea activităţilor acolo.

În sectorul petrolier, Shell, BP şi Exxon au anunţat că se retrag de pe piaţa din Rusia.

Sancţiunile occidentale impusr Rusiei au dus şi la o creştere a preţurilor mărfurilor, despre care grupul minier BHP a avertizat că ar putea afecta o inflaţie deja vertiginoasă şi ar putea avea un impact negativ asupra creşterii economice globale.

Preţurile nichelului s-au dublat, la peste 100.000 de dolari tona, iar burda de mărgfuri LME a suspendat tranzacţiile, atunci când grupul chinez Tsingshan Holding, unul dintre cei mai importanţi producători de nichel şi oţel inoxidabil din lume, a cumpărat cantităţi mari de nichel pentru a-şi reduce pariurile că preţurile vor scădea, au spus trei surse familiare cu problema.

Pe lângă nichelul de calitate superioară, preţuril altor metale utilizate în producţia de maşini, de la aluminiu în caroserie la paladiu în convertoare catalitice, au crescut vertiginos, iar lanţurile de aprovizionare din industrie s-au rupt.

Volkswagen a declarat că va înceta să primească comenzi pentru numeroase modele hibride plug-in, începând de miercuri, deoarece problemele din lanţul de aprovizionare au agravat întârzierile de producţie cauzate de deficitul de cipuri.

Producătorul auto german a oprit deja producţia în Rusia şi, de asemenea, a suspendat producţia la mai multe fabrici din Germania, în timp ce încearcă să obţină componente.

Comenzile pentru versiunile hibrid plug-in ale modelelor Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Arteon şi Touareg vor fi oprite până la o nouă notificare, iar livrarea comenzilor deja plasate ar putea să nu aibă loc în acest an, a spus compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.