Mastercard şi Visa au oprit, joi, procesarea plăţilor pe platforma Pornhub, în urma unui articol al publicaţiei New York Times potrivit căruia multe dintre filmele postate pe site-ul pentru adulţi prezintă agresarea sexuală a unor copii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mastercard a anunţat că blochează permanent utilizarea cardurilor pe site-ul cu conţinut sexual, după ce investigaţia sa a confirmat prezenţa conţinutului ilegal de pe platformă.

Visa a anunţat că suspendă procesarea plăţilor până când va fi finalizată o investigaţie.

”Cerem instituţiilor financiare care oferă servicii MindGeek (compania părinte a Pornhub) să suspende procesarea plăţilor prin intermediul reţelei Visa”, a anunţat Visa într-un comunicat.

Pornhub nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Articolul New York Times a descris unele filme de pe site care fiind înregistrări ale unor agresiuni împotriva unor femei şi fete în stare de inconştienţă.

Pornhub a negat acuzaţiile, afirmând că a interzis descărcările de filme, permiţând doar unora dintre conturile partenere să încarce conţinut.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.