Averea netă a lui Mark Zuckerberg a scăzut joi cu 29 de miliarde de dolari, în condiţiile în care acţiunile Meta Platforms au marcat o scădere record într-o singură zi, în urma unor previziuni dezamăgitoare privind câştigurile companiei, care au zguduit sectorul tehnologic global, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Meta au scăzut cu 26%, ştergând peste 200 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, aceasta fiind pierdere consemnată într-o singură zi de o companie din SUA.

Declinul a redus averea netă a fondatorului şi directorului executiv Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Zuckerberg deţine aproximativ 12,8% din gigantul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook.

Scăderea averii sale într-o o zi este printre cele mai mari înregistrate vreodată şi vine după pierderea de 35 de miliarde de dolari suferită de şefului Tesla, Elon Musk, în noiembrie.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, i-a întrebat atunci pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participaţia sa la producătorul de maşini electrice.

Acţiunile Tesla nu şi-au revenit încă din vânzările rezultate.

Cel puţin 21 de agenţii de brokeraj au redus preţurile ţinte pentru acţiunile Meta, după ce compania a publicat miercuri previziuni sub aşteptările analiştilor, dând vina pe schimbările de confidenţialitate ale Apple şi concurenţa sporită pentru utilizatori din partea companiilor rivale, inclusiv TikTok şi YouTube.

După pierderea de 29 de miliarde de dolari, Zuckerberg se află pe locul al doisprezecelea pe lista Forbes de miliardari în timp real, sub mogulii indieni Mukesh Ambani şi Gautam Adani.

Desigur, tranzacţionarea cu acţiuni tehnologice rămâne volatilă, investitorii încercând să evalueze impactul inflaţiei ridicate şi al creşterii aşteptate a ratelor dobânzilor.

Acţiunile Meta ar putea foarte bine să-şi revină mai degrabă mai devreme decât mai târziu, impactul asupra averii lui Zuckerberg rămânând pe hârtie.

Zuckerberg a vândut anul trecut acţiuni Meta în valoare de 4,47 miliarde de dolari, înainte de scăderea acţiunilor din sectorul tehnologic din 2021. Vânzările de acţiuni au fost efectuate ca parte a unui plan de tranzacţionare prestabilit, pe care directorii îl folosesc pentru a atenua îngrijorările legate de tranzacţiile privilegiate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.