Sectorul construcţiilor şi al materialelor de construcţii se va confrunta şi în 2019 cu dificultăţi în angajarea de personal, la care se va adăuga o presiune mai mare în ceea ce priveşte costurile cu salariile, ca urmare a recentelor modificări legislative, însă este aşteptată o creştere a pieţei de învelitori metalice pentru acoperiş, a declarat, pentru News.ro, Marian Pîrvu, directorul general al producătorului de ţigle metalice Depaco, parte din grupul TeraPlast.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pîrvu a atras atenţia că firmele din domeniul construcţiilor s-au confruntat în ultimii ani cu dificultăţi în găsirea personalului calificat, iar acest lucru este valabil şi pentru industria materialelor de construcţii.

”Chiar şi cu majorări salariale, migraţia forţei de muncă şi lipsa personalului calificat au fost principalele provocări ale anului trecut. Pentru 2019 ne aşteptăm în continuare la dificultăţi în angajarea de personal în sectorul construcţiilor şi a materialelor de construcţii, concomitent cu o presiune mai mare în ceea ce priveşte costurile cu salariile, ca urmare a recentelor modificări legislative”, a spus Pîrvu, pentru News.ro.

El a subliniat că acesta este şi unul dintre motivele pentru care Depaco şi-a concentrat resurse în direcţia dezvoltării şcolii Wetterbest, pentru formarea de montatori de acoperişuri, acreditată şi recunoscută la nivelul Uniunii Europene (UE). Până în prezent, peste 1500 de oameni au participat la cursurile de formare.

Marian Pîrvu, care a preluat mandatul de director general al Depaco la începutul acestui an, se aşteaptă la o menţinere a trendului ascendent la nivelul pieţei, în condiţiile în care piaţa acoperişurilor din România s-a aflat în ultimii trei ani în uşoară creştere, iar piaţa de învelitori metalice pentru acoperiş câştigă avans. Potrivit acestuia, investiţiile în dezvoltarea capacităţilor de producţie şi distribuţie vin în întâmpinarea acestei tendinţe a pieţei de construcţii, dar şi pentru pieţele din vecinătatea noastră.

Legat de evoluţia companiei, directorul general este încrezător că va avea o evoluţie în linie cu piaţa şi, cu strategia Grupului TeraPlast. Anul trecut a fost unul important pentru Depaco, în condiţiile apartanenţei la grupul TeraPlast, potrivit lui Pîrvu.

”A însemnat optimizare şi consolidare, odată cu apartenenţa la Grupul TeraPlast, dezvoltare prin deschiderea a două centre regionale de vânzare şi depunerea proiectului de ajutor de stat. Ne-am concentrat, în acelaşi timp, pe dezvoltarea capacităţilor de producţie şi pe extinderea distribuţiei produselor Wetterbest, vizând implicit şi creşterea cotei de piaţă”, a spus directorul general.

Totodată, el a subliniat că, în urma investiţiei de 5,2 milioane de euro din cadrul proiectului de ajutor de stat, dintre care 3,3 milioane din resurse proprii, firma va deschide o unitate de producţie într-un nou loc.

”Această unitate de producţie înseamnă linii noi de producţie, spaţii noi de logistică şi depozitare şi o producţie anuală cumulată de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă şi profile”, a spus Pîrvu.

În acest an, continuarea creşterii cotei de piaţă, mărirea reţelei de distribuţie şi întărirea imaginii Wetterbest ca brand românesc reprezintă priorităţile companiei, existând un context favorabil care să susţină dezvoltarea companiei, potrivit managerului.

”Ne propunem lansarea unui nou profil de acoperiş, construirea unui nou centru logistic pentru îmbunătăţirea livrărilor şi dezvoltarea proiectului Şcoala Wetterbest pentru instruirea continuă a montatorilor,” a completat Pîrvu.

Pîrvu are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul construcţiilor industriale şi rezidenţiale, perioadă în care a ocupat inclusiv poziţii manageriale, precum cele de director comercial, director de producţie, director de operaţiuni sau director general. A fost, de asemenea, membru în comitetele de management din companiile în care a activat, ocupând şi funcţia de vice-preşedinte. Pîrvu are expertiză şi la nivel internaţional, în rolurile sale anterioare gestionând activităţi în mai multe ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est, precum Bulgaria, Ungaria, Cehia, Ucraina, Serbia, Croaţia, Slovenia sau Slovacia.

La începutul anului trecut, Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România, a achiziţionat pachetul majoritar la compania Depaco. Depaco este unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperişuri din industria locală, produsele fiind prezente pe piaţă sub brandul Wetterbest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.