Marea Britanie a anunţat joi că va interzice aplicaţia TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat, o decizie care urmează măsurilor similare luate de alte ţări occidentale, care au interzis aplicaţia video chineză, din motive de securitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TikTok a devenit tot mai urmărită de către autorităţi, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicaţia deţinută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în posesia guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

”Securitatea informaţiilor sensibile ale guvernului trebuie să fie pe primul loc, aşa că astăzi interzicem această aplicaţie pe dispozitivele guvernamentale.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Utilizarea altor aplicaţii de extragere a datelor va fi ţinută sub control”, a declarat ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, într-un comunicat.

Guvernul britanic a cerut Centrului Naţional de Securitate Cibernetică să analizeze potenţiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicaţiile de social media şi riscurile legate de modul în care informaţiile sensibile ar putea fi accesate şi utilizate.

Statele Unite, Canada, Belgia şi Comisia Europeană au interzis deja aplicaţia de pe dispozitivele oficiale.

”Restrângerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent şi proporţional, după sfaturile experţilor noştri în securitate cibernetică”, a spus Dowden.

TikTok a spus că a fost dezamăgit de decizie şi a început deja să ia măsuri pentru a proteja în continuare datele utilizatorilor europeni.

”Credem că aceste interdicţii s-au bazat pe concepţii greşite fundamentale şi sunt determinate de o geopolitică mai largă, în care TikTok şi milioanele noştri de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.