Taxa TV care finanţează grupul media britanic BBC va creşte în aprilie cu 10,50 lire sterline, până la 169,50 lire sterline, mai puţin decât creşterea pe care o aşteptase compania, iar viitorul său pe termen lung va fi evaluat, a declarat joi ministra pentru media Lucy Frazer, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taxa, care este plătită de toate gospodăriile care se uită la televizor în direct, a fost îngheţată la 159 de lire sterline timp de doi ani, dar trebuia să crească anul viitor, în conformitate cu inflaţia medie pentru ultimele 12 luni, de 9%.

În schimb, Frazer a spus că creşterea se va baza pe inflaţia din septembrie, de 6,7%, pentru a limita impactul asupra familiilor care suporta presiunea preţurilor mai mari.

”Aceasta este o afacere echitabilă, care oferă un raport calitate/preţ pentru plătitorul de taxe de licenţă, asigurând totodată că BBC poate continua să producă conţinut de top la nivel mondial”, a spus ea.

Frazer a spus că departamentul ei va revizui şi finanţarea companiei pe termen lung. Ea a spus că audienţa pentru televiziune a scăzut semnificativ anul trecut, la 79% din populaţie în fiecare săptămână, în scădere de la 83% în 2021, într-un peisaj media care se schimbă rapid.

”Pe măsură ce această tendinţă continuă, legarea taxei TV de vizionarea TV în direct va deveni din ce în ce mai anacronică”, a spus ea joi parlamentarilor.

Analiza va evalua o serie de opţiuni de finanţare, a spus ea, inclusiv modul în care BBC şi-ar putea creşte veniturile comerciale pentru a reduce povara plătitorilor de taxe de licenţă.

BBC a spus că creşterea mai mică decât se aştepta, după doi ani fără creşteri într-o perioadă de inflaţie ridicată, ar însemna că va trebui să facă economii mai departe.

”Bugetele noastre de conţinut sunt acum afectate, ceea ce, la rândul său, va avea un impact semnificativ asupra sectorului creativ mai larg din Marea Britanie. Vom confirma consecinţele acestui lucru pe măsură ce ne vom analiza bugetele în lunile următoare”, a spus consiliul său într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.