Regatul Unit a creat un vehicul de investiţii de 1 miliard de lire sterline pentru a susţine companiile de tehnologie financiară aflate în stadiul de creştere până când acestea pot deveni publice, listate la bursă, în încercarea de a consolida imaginea globală a Marii Britanii ca centru de investiţii fintech, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinut de companii precum Mastercard, Barclays şi London Stock Exchange Group , Fintech Growth Fund îşi propune să investească între 10 şi 100 de milioane de lire sterline în companii fintech, de la bănci axate pe consumatori şi grupuri de tehnologie de plăţi până la infrastructură financiară şi tehnologie de reglementare.

Fondul, care este consiliat de banca de investiţii din Marea Britanie Peel Hunt, urmăreşte să sprijine companiile în etapa de creştere a ciclului lor de finanţare.

Asociaţia a fost creată ca răspuns la o analiză comandată de guvern din 2021, condusă de fostul vicepreşedinte Worldpay, Ron Kalifa, şi a examinat dacă mediul de listări din Regatul Unit este neatractiv pentru firmele de tehnologie.

”Este cu siguranţă un început”, a declarat Gautam Pillai, un analist de acţiuni la Peel Hunt, care acoperă fintech, într-un interviu acordat miercuri pentru CNBC.

Acesta marchează un angajament rar faţă de un fond specializat axat pe fintech, susţinut de jucători din mega-industrie.

Deşi există fonduri axate pe fintech, cum ar fi Augmentum Fintech şi Anthemis Group, Regatul Unit nu a văzut încă un fond orientat spre fintech, care a apărut dintr-o strategie condusă de guvern.

Marea Britanie s-a confruntat cu unele critici din industrie, conform cărora creează bariere pentru antreprenorii fintech şi îi obligă să ia în considerare listările în străinătate, în special după ieşirea ţării din Uniunea Europeană, care a aruncat o oarecare umbră asupra statutului Regatului Unit ca centru financiar global.

Bursa de Valori din Londra s-a angajat la o serie de reforme pentru a încuraja firmele fintech să să listeze în Regatul Unit mai degrabă decât în SUA, un pas deosebit de presant, ca urmare a deciziei firmei britanice de proiectare de cipuri Arm de a renunţa la listarea la Londra, în favoarea bursei din New York.

”Este vorba de găsirea următorului Stripe, următorului Worldpay, următorului Adyen”, a spus Pillai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.