Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României. Am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar, a spus premierul, adăugând că Adina Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-i totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României. Doamna Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre”, a afirmat premierul Ciolacu.

Şeful Executivului arată că „totodată, a căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar”.

„Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor. Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României şi am reafirmat dorinţa noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global şi regional dificil”, a mai spus prim-ministrul României.

„Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toţi banii europeni disponibili”, mai precizează Ciolacu în postarea făcută, joi, pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.