Marca Volkswagen va produce în Europa numai maşini electrice, din 2033, a declarat miercuri directorul general Thomas Schaefer, angajându-se să respecte data stabilită în obiectivul său anterior pentru perioada 2033-2035, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a creşte marja de profit pentru toate mărcile de volum - Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale - la 8% până în 2025.

”Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Aducerea vehiculelor de la diferite mărci în aceeaşi fabrică economiseşte costuri, a spus Schaefer, adăugând: ”Avem o mulţime de deşeuri în sistem, pe care le putem elimina”.

De asemenea, marca VW îşi va schimba concentrarea de pe un singur model per fabrică la ”gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind acelaşi design de bază pentru diferite modele, pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto vizează un vehicul electric entry-level la un preţ 25.000 de euro sau mai puţin.

Schaefer a spus că îmbunătăţirea şi standardizarea chimiei şi formatului bateriilor a fost cheia pentru atingerea acestui obiectiv, precum şi pentru producţia la scară.

”Singura companie care se poate extinde pe acest teritoriu în acest moment suntem noi. Accentul este un standard clar pentru toate mărcile şi la scară largă”, a spus directorul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.