Marca rusă Moskvich, care datează din era sovietică, a intrat în noiembrie, pentru prima dată, pe lista cu cele mai bine vândute 10 mărci din Rusia, au arătat marţi datele agenţiei de analiză ruse Autostat, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzările de autoturisme noi în Rusia au crescut în noiembrie cu 113% de la un an la an, la 109.706 vehicule, a declarat Autostat, citând date de la partenerul său PPK.

Vânzările îşi revin de la o scădere cauzată de sancţiuni şi de plecarea producătorilor de maşini occidentali în 2022.

Producţia Moskvich a fost relansată anul acesta, la o fabrică din Moscova.

Statul rus a achiziţionat fabrica de la Renault, anul trecut ,pentru o rublă simbolică, deoarece producătorul francez de maşini a părăsit piaţa după invadarea Ucrainei de către Moscova.

Surse au declarat pentru Reuters că modelul Moskvich 3 este un JAC Sehol X4 asamblat la Moscova, folosind kituri achiziţionate de la un partener chinez.

Moskvich a fost pe locul nouă în topul celor mai vândute maşini în noiembrie, vânzând 1.910 de unităţi. pentru o cotă de piaţă de 1,7%.

Pe parcursul celor 11 luni din ianuarie până în noiembrie, au fost vândute 10.676 de maşini Moskvici, arată datele.

Lada, cea mai populară maşină din Rusia, a fost lider în noiembrie, cu 32.651 de maşini vândute şi o cotă de piaţă de 29,8%.

Maşinile chinezeşti deţin majoritatea celorlalte poziţii de pe listă, înlocuind mărcile europene şi japoneze.

Vânzările de maşini din China par să fi atins un vârf la peste 56% din piaţă, pe măsură ce producţia internă a Rusiei îşi revine după exodul producătorilor de automobile occidentali, arată datele Autustat.

Potrivit Autostat, în Rusia au fost vândute 939.254 de autoturisme noi în ultimele 11 luni, în creştere cu aproape 65% faţă de anul precedent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.