Marca de vehicule electrice Zeekr, a grupului chinez Geely, a atras 500 de milioane de dolari în prima sa finanţare externă, de la investirori precum Intel Capital, producătorul de baterii CATL şi compania de divertisment online Bilibili, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condusă de directorul general Andy An, care este şi preşedintele Geely, Zeekr a declarat că investitorii vor deţine împreună o participaţie de 5,6% în companie, evaluând-o în jur de 9 miliarde de dolari.

Directorul financiar Yuan Jing a declarat reporterilor că Zeekr nu are în prezent un plan clar pentru oferta sa publică iniţială.

Compania realizează modelul Zeekr 001 în oraşul Ningbo din estul Chinei şi se aşteaptă să le livreze mai târziu în acest an. Acesta îşi propune să vândă 650.000 de vehicule pe an până în 2025. Â

Investitorii mai includ, de asemenea, Cathay Fortune Corporation, care investeşte în companii miniere, şi firma cu capital privat Boyu Capital, care a semnat în plus parteneriate de investiţii pe termen lung cu Zeekr, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

Zeekr, care vizează clienţi tineri şi la modă, este deţinută în comun de Geely Automobile şi de compania sa mamă Zhejiang Geely Holding Group.

Zhejiang Geely Holding Group, proprietarul Volvo Cars şi deţinătorul unei participaţii de 9,7% la Daimler şi Geely Automobile au lansat Zeekr în martie anul acesta, pentru a concura cu producători de vehicule electrice precum Tesla şi Nio.

Cele două companii investit anterior, împreună, 2 miliarde de yuani (308,4 milioane de dolari) în marca Zeekr.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.