Mai multe companii globale au închis temporar unele operaţiuni în Israel şi le-au cerut angajaţilor să lucreze de acasă, în timp ce ţara intră pe picior de război, ca răspuns la un atac surpriză al grupării islamiste palestiniene Hamas declanşat în weekend, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai jos sunt paşii întreprinşi de companii, de la companii aeriene până la bănci:

CĂLĂTORII

Mai multe companii aeriene din Asia, Europa şi SUA au suspendat zborurile directe către Tel Aviv. Delta Air Lines: Compania aeriană a decis să anuleze zborurile operate de Delta la Tel Aviv până pe 31 octombrie, deoarece monitorizează evenimentele din regiune.

El Al: Compania aeriană a declarat că va efectua mai multe zboruri pentru a duce rezerviştii înapoi în Israel, pentru a ajuta la cea mai mare mobilizare din istoria ţării.

Royal Caribbean: Operatorul de croazieră a spus că ajustează mai multe itinerarii în zonă şi că oaspeţii afectaţi sunt anunţaţi direct.

Carnaval: Companie de croaziere a declarat că şi-a ajustat itinerariile de croazieră şi că nu efectuează escale în porturile din Israel în acest moment.

Norwegian Cruise Line Holdings: Compania a declarat că a modificat sau redirecţionat cursele care vizitează Israelul în octombrie şi că va evalua situaţia.

InterContinental Hotels Group: IHG Hotels & Resorts a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia din Israel şi a sporit măsurile de securitate în şi în jurul hotelurilor sale.

Six Senses Shaharut şi Hotel Indigo Tel Aviv – Diamond District s-au închis temporar, dar celelalte hoteluri ale lor din Israel rămân deschise şi operaţionale, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

COMPANII PETROLIERE

Chevron: Cel de-al 2-lea mare producător american de petrol şi gaze a primit instrucţiuni de la Ministerul israelian al Energiei să închidă zăcământul de gaze naturale Tamar de pe coasta de nord a ţării, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei.

BĂNCI

JPMorgan Chase: Banca de pe Wall Street a cerut unor peste 200 de angajaţi din Israel să lucreze de acasă, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

Goldman Sachs: Angajaţii băncii de la biroul său din Tel Aviv au fost rugaţi să lucreze de acasă, a declarat un purtător de cuvânt.

Bank of America: Biroul din Tel Aviv va rămâne deocamdată închis, iar banca va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia locală în zilele următoare, potrivit unui memoriu intern, văzut de Reuters.

Morgan Stanley: Bloomberg News a relatat că banca are un birou în Israel şi a spus, de asemenea, personalului său să lucreze de acasă în viitorul apropiat.

Citigroup, al cărei site local afirmă că banca are cea mai mare prezenţă între instituţiile financiare străine din Israel, a oferit flexibilitate personalului din ţară pentru a lucra de acasă sau de la birou, a declarat o sursă pentru Reuters.

Bank of America: Biroul băncii din Tel Aviv va rămâne deocamdată închis, a spus banca personalului într-o notă internă văzută de Reuters.

LOGISTICĂ

Porturile Adani: Adani Ports, al miliardarului indian Gautam Adani, operatorul portului Haifa din nordul Israelului, a declarat că portul este operaţional, dar a adăugat că monitorizează îndeaproape situaţia şi este pregătit cu un plan de continuitate a afacerii.

FedEx: Firma globală de livrări şi-a suspendat serviciul în ţară.

UPS: Cea mai mare firmă de livrare de colete din lume a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia şi a suspendat temporar zborurile în şi din Israel. Deşi pot apărea întreruperi ale serviciului, UPS a spus că are planuri de urgenţă pentru a muta transporturile care sunt deja în Israel către destinaţiile lor cât de repede este posibil să facă acest lucru.

TEHNOLOGIE

Nvidia: Cel mai mare producător mondial de cipuri utilizate pentru inteligenţă artificială şi grafică pe computer a declarat că a anulat un summit AI programat săptămâna viitoare la Tel Aviv. CEO-ul Jensen Huang era programat să vorbească la conferinţă.

RETAIL

H&M: Compania de îmbrăcăminte a declarat că partenerul său local de franciză a închis temporar toate magazinele din Israel.

Inditex: ”Magazinele noastre vor rămâne temporar închise, iar termenele de returnare vor fi prelungite cu 30 de zile de la redeschidere”, se arată într-un mesaj pe site-ul Zara din Israel. Cel mai mare retailer de modă din lume are 84 de magazine în Israel, toate operate în franciză.

FARMACEUTICE

Eli Lilly: Compania farmaceutică a declarat că monitorizează îndeaproape evoluţia situaţiei din Israel şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa colegilor din zonele afectate şi din apropierea acestora. De asemenea, lucrează pentru a se asigura că toate operaţiunile majore rămân în vigoare pentru a oferi o aprovizionare neîntreruptă cu medicamente Lilly pacienţilor din regiune. Bristol-Myers Squibb: Compania biofarmaceutică a declarat că monitorizează situaţia din Israel şi menţine o aprovizionare cu medicamente pentru pacienţii din regiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.