Spotify, TikTok şi alte aplicaţii care se bazează pe Facebook SDK au creat probleme de funcţionare utilizatorilor de iPhone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multe aplicaţii importante, printre care Spotify, TikTok, Pinterest, Tinder şi GrubHub au avut probleme de funcţionare miercuri seara pe iOS, conform mai multor zeci de mii de blocări înscrise pe downdetector.com.

De vină, din informaţiile de până acum, a fost Facebook SDK, soluţie pe care multe aplicaţii o folosesc în scopuri de advertising. Un bug al acesteia a afectat în lanţ toate aplicaţiile în care era implementată.

Problema a afectat cel puţin pentru câteva ore, fără discriminare, utilizatorii aplicaţiilor care se bazează pe Facebook SDK - nu au fost afectaţi doar utilizatorii care aveau cont de Facebook sau se logau cu Facebook în aceste aplicaţii.

Această problemă, care încă nu se ştie câţi utilizatori a afectat până a fost rezolvată, pentru că încă nu există o replică din partea Facebook sau Apple, ar putea fi un semnal de alarmă pentru o parte a utilizatorilor.

Cei care sunt preocupaţi de intimitatea online şi şi-au pierdut încrederea în Facebook, îşi vor da seama că nu doar folosirea celei mai mari reţele sociale le periclitează intimitatea, ci a oricăror produse care au legătură cu Facebook, cum este cazul aplicaţiilor şi serviciilor care folosesc Facebook SDK.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.