Mai multe agenţii guvernamentale americane au fost ţinte ale unei campanii globale de hacking care a exploatat o vulnerabilitate într-un software utilizat pe scară largă, a anunţat joi agenţia de supraveghere cibernetică din SUA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

U.S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) a declarat că mai multe agenţii federale s-au confruntat cu intruziuni, în urma descoperirii unei slăbiciuni în software-ul de transfer de fişiere MOVEit, a declarat Eric Goldstein, directorul executiv asistent pentru securitate cibernetică al agenţiei, într-un comunicat.

Lucrăm urgent pentru a înţelege impactul şi pentru a asigura remedierea în timp util”, a spus el.

CISA nu a răspuns imediat e-mailurilor care îi solicitau comentarii suplimentare.

De asemenea, FBI şi Agenţia de Securitate Naţională a Statelor Unite nu au răspuns imediat e-mailurilor care le solicitau detalii despre atacurile cibernetice.

Statele Unite nu se aşteaptă la niciun ”impact semnificativ” de la un atac cibernetic care a lovit agenţiile guvernamentale, a declarat Jen Easterly, directorul Agenţiei de Securitate Cibernetică şi Securitate a Infrastructurii din SUA, pentru MSNBC.

Agenţia lucrează pentru a înţelege pe deplin impactul atacului şi se coordonează cu alte agenţii pentru a asigura o remediere, a spus Easterly.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.