Mai mult de jumătate de milion de case şi companii erau încă fără curent de-a lungul coastei de est a SUA, de la Florida la Maine, miercuri, din cauza unei furtuni masive de iarnă, potrivit datelor de la PowerOutage.us, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York a fost cel mai grav afectat stat, cu aproape 143.000 de clienţi, urmat de Pennsylvania cu aproximativ 105.000 de întreruperi, Carolina de Nord cu aproximativ 70.000 de întreruperi şi New Jersey cu aproximativ 58.000 de întreruperi.

Cele mai mari companii de energie din aceste state sunt unităţile Con Edison din New York, FirstEnergy din Pennsylvania, Duke Energy din Carolina de Nord şi Public Service Electric and Gas, o subsidiară a Public Service Enterprise Group din New Jersey.

Vremea extremă aminteşte de îngheţul din februarie 2021, care a lăsat milioane de oameni în Texas şi alte state centrale ale Statelor Unite fără energie electrică, apă şi căldură zile întregi, şi o furtună de iarnă din decembrie 2022, care aproape a provocat prăbuşirea sistemelor de energie şi gaze naturale în anumite părţi a jumatatii de est a tarii.

Furtuna vine înaintea a ceea ce va fi probabil cea mai rece vreme din ţară din decembrie 2022, potrivit datelor companiei financiare LSEG.

Furtuna din decembrie 2022, cunoscută sub numele de Elliott în industria energetică, a determinat unele companii energetice, inclusiv Tennessee Valley Authority şi Duke, să impună întreruperi rotative pentru a menţine fiabilitatea electrică, după ce zeci de centrale electrice nu au funcţionat.

Fluxurile de gaze naturale prin conducte au fost, de asemenea, reduse în timpul furtunii Elliott, deoarece producţia a scăzut din cauza îngheţării puţurilor de gaze, a conductelor şi a altor echipamente. În acelaşi timp, cererea de gaze pentru încălzire şi generarea de energie a crescut, reducând semnificativ presiunile din conductă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.