Magazinele Apple închise din cauza virusului COVID-19 nu se vor mai deschide în 27 martie, aşa cum transmisese iniţial compania americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu cinci zile, Apple anunţa că-şi închide magazinele din întreaga lume, cu excepţia Chinei, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19. În comunicatul de atunci se arăta că magazinele vor rămâne închise până pe 27 martie.

Acum, aceeaşi comunicare de pe site-ul Apple a eliminat referirea la data de la care magazinele vor fi redeschise. În schimb, Apple anunţă acum că magazinele sale vor rămâne închise pe termen nedeterminat.

Evoluţia virusului i-a făcut pe cei de la Apple să înţeleagă că 27 martie este un termen prea optimist şi că rata răspândirii din unele regiuni, precum Europa, nu va permite o revenire aşa rapidă la normal.

Cel mai probabil, Apple va face evaluări în funcţie de evoluţiile locale şi îşi va redeschide magazinele cât de repede va fi posibil în zonele în care situaţia o permite.

În paralel cu redeschiderea magazinelor din China, Apple a fost nevoită să-şi închidă magazinele din restul lumii. Compania americană spune că-şi va plăti angajaţi în această perioadă ca şi cum ar lucra.

Chiar dacă Apple nu ar fi luat această decizie, măsurile guvernelor din multe ţări, care au decis deja sau urmează să anunţe închiderea magazinelor neesenţiale, ar fi avut aceleaşi consecinţe pentru magazinele Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.