Maersk va întrerupe toate transporturile prin Marea Roşie şi Golful Aden până la noi ordine, după ce una dintre navele sale a fost atacată de militanţi în weekend, a anunţat compania marţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia gigantului maritim danez extinde o pauză de 48 de ore implementată duminică, imediat după atac.

”Am luat decizia de a întrerupe toate tranzitele prin Marea Roşie/Golful Aden până la o nouă notificare”, a spus compania într-o actualizare pentru clienţi de marţi.

Nava container Maersk Hangzhou a fost atacată în weekend de către patru ambarcaţiuni mici ale unor militanţi Houthi, care îşi au sediul în Yemen şi sunt susţinuţi de Iran.

Elicopterele marinei americane au răspuns la un apel de urgenţă din partea Maersk Hangzhou şi au tras asupra militanţilor după ce au fost atacaţi, scufundând trei bărci şi ucigând echipajele, potrivit Comandamentului Central al SUA.

”O investigaţie asupra incidentului este în desfăşurare şi vom continua să întrerupem toate mişcările de mărfuri prin zonă, în timp ce evaluăm în continuare situaţia în continuă evoluţie”, a spus Maersk în actualizarea sa de marţi.

Navele vor fi redirecţionate şi îşi vor continua călătoria în jurul Capului Bunei Speranţe din Africa, în cazurile în care acest lucru are sens, a spus compania.

Militanţii Houthi au atacat în mod repetat navele din Marea Roşie în ultimele săptămâni, ca răspuns la războiul din Gaza.

Atacurile au stârnit îngrijorări cu privire la perturbările comerţului global prin calea navigabilă crucială.

Aproximativ 12% din comerţul global şi aproximativ 3 milioane de barili de ţiţei trec zilnic prin Marea Roşie, potrivit RBC Capital Markets.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.