Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a avut ”o discuţie foarte bună” cu preşedintele american Dpnald Trump legată de taxarea serviciilor dogitale preconizată de Paris şi a spus că cele două ţări vor lucra împreună pentru a evita creşterea tarifelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron şi Trump au convenit să suspende un posibil război comercial până la sfârşitul acestui an şi să continue în această perioadă negocierile la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a declarat o sursă diplomatică.

”Au convenit să dea o şansă negocierilor până la sfârşitul acestui an. Pe parcursul acestei perioade nu vor exista tarife succesive”, a spus sursa.

Franţa a decis în iulie 2019 să aplice o taxă de 3% pe veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro şi cu venituri de cel puţin 750 de milioane de euro la nivel mondial. Washingtonul a avertizat că SUA vor impune taxe pentru principalele produse franceze, ca reacţie.

Autorităţile franceze au afirmat în repetate rânduri că orice acord internaţional referitor la taxarea serviciilor digitale convenit în cadrul OCDE va avea întâietate în raport cu taxa franceză.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.