Lufthansa a anunţat miercuri că şi-a redus capacitatea de zbor cu aproape o cincime din flotă, confirmând informaţiile oferite anterior de surse din companie referitoare la reacţia operatorului aerian german la epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne ajustăm dinamic planurile pentru a reflecta circumstanţele extraordinare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Lufthansa.

Potrivit companiei, măsura este echivalentă cu consemnarea la sol a 150 de avioane, aproximativ o şesime din reducerea de capacitate având loc în cazul curselor pe distanţe lungi.

Lufthansa Group, care include operatorii Swiss, Brussels şi Austrian Airlines, are o flotă totală de 770 de avioane.

Săptămâna trecută, Lufthansa a anunţat că şi-a redus capacitatea de transport, măsură echivalentă cu consemnarea la sol a 23 de avioane destinate curselor pe distanţe lungi.

Şefii companiilor aeriene europene au avertizat marţi că ce va fi mai rău urmează să vină pentru industria aeriană, în privinţa impactului economic al epidemiei de coronavirus, dar au anticipat că cererea s-ar putea stabiliza în următoarele săptămâni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.