Premierul Ludovic Orban le-a transmis joi miniştrilor să se mobilizeze pentru a avea o formă aproape finită a proiectelor din Programul de rezilienţă şi recuperare. Şeful Executivului a adăugat că, în 10 luni de când este la guvernare PNL, a fost înregistrată o absorbţie de 2,7 miliarde euro. Prin comparaţie, Guvernul PSD a avut o absorbţie de doar 1,1 miliarde euro, în primele 10 luni ale anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Transmit un mesaj de mobilizare. Vreau să fac apel către toate ministerele să mobilizaţi echipele de lucru astfel încât să aduceţi la formă semi-finită atât proiectele din cadrul Programului de rezilienţă şi recuperare, cât şi alte proiecte prin fonduri europene. Noi deja am alocat fonduri proiectelor, astfel încât să nu treacă 5 ani de zile, cum a fost în guvernarea PSD să începem să absorbim fonduri europene”, le-a spus Ludovic Orban miniştrilor, în şedinţa de joi a Guvernului. 

Premierul a adăugat că este o diferenţă între realizările Executivului liberal şi cel al PSD pe tema gradului de absorbţie a fondurilor europene.

„M-am uitat pe date. Am absorbit aproape 2,7 miliarde euro în cele 10 luni de când suntem la guvernare. Prin comparaţie, Guvernul PSD, în cele 10 luni din anul 2019, a avut o absorbţie de 1,1 miliarde euro. E o diferenţă, da? Iar noi trebuie să creştem viteza de absorbţie, trebuie să grăbim absorbţia”, a conchis Orban. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.