Lucrătorii din producţie de la fabrica de asamblare a Ford Motor din Louisville şi de la fabrica de camionete din Kentucky au votat împotriva acordului privind noul contract de muncă, în timp ce muncitorii calificaţi au votat pentru, a declarat luni filiala locală a United Auto Workers (UAW), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ratificarea contractului a fost respinsă de 55% dintre lucrătorii din producţie, în timp ce 69% dintre muncitorii calificaţi, inclusiv angajaţii de întreţinere şi construcţii, l-au susţinut, a declarat UAW Local 862, într-o postare pe Facebook.

Sindicatul nu a dezvăluit procentul total de voturi pentru sau numărul total de voturi exprimate.

Votul semnalează că aprobarea acordului, care va creşte semnificativ costurile Ford, nu este garantată.

Sindicatul şi compania nu au răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Producătorul auto şi-a retras luna trecută previziunile pentru întregul an din cauza incertitudinii privind ratificarea acordului cu UAW.

Muncitorii sindicalizaţi votează contractele la Stellantis, proprietarul Chrysler, GM şi Ford, după prima grevă coordonată împotriva celor trei mari producători de automobile din Detroit.

Din totalul voturilor exprimate la diferitele facilităţi Ford până acum, 70,7% dintre lucrători au votat în favoarea acordului, potrivit unui instrument de urmărire a voturilor UAW.

Lucrătorii de la unele dintre fabricile majore ale companiei, inclusiv uzina Dearborn Truck din Michigan, nu au votat încă.

Vineri, membrii sindicatului de la uzina de asamblare Flint a General Motors din Michigan au votat în mod restrâns împotriva contractului propus cu producătorul auto american.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.