Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent duminică pe DN 7, unde un zid de sprijin al drumului s-a prăbuşit, a afirmat că ”situaţia nu arată deloc bine” şi le-a cerut celor de la Drumuri Naţionale să remedieze avaria cât mai repede, respectând legea şi procedurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, situaţia nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunţat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situaţia să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, ca, indiferent de situaţia care se înregistrează aici, la Câineni, la kilometrul 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situaţii. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situaţii de urgenţă, calamitate, avem expertiză şi autorizaţie de construcţie. Trebuie intervenit foarte repede şi foarte serios, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor” a declarat Lucian Bode duminică, în cadrul vizitei făcute pe DN 7, la Câineni, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Transporturilor.

Ministrul a precizat că autorităţile nu se pot baza doar pe reţeaua de drumuri naţionale şi să fac eforturi pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Piteşti să fie cât mai repede finalizate într-un termen cât mai scurt.

„În acest sens vă spun că a fost deja avizat în CTE proiectul tehnic al lotului 1 Boiţa-Sibiu, din autostrada Sibiu- Piteşti şi urmează să eliberăm autorizaţia de construire. Vă asigur că vom străpunge Carpaţii şi vom avea autostradă de la Sibiu la Piteşti, o autostradă cerută atât de români, cât şi de firmele care desfăşoară  business-uri în zonă”, a mai spus Bode.
Circulaţia este îngreunată, joi seară, pe Valea Oltului, la Câineni, judeţul Vâlcea, din cauza prăbuşirii unui zid de sprijin care a dus la o tasare a părţii carosabile.

”Se circulă îngreunat pe Valea Oltului, pe raza localităţii Câineni. Pe DN 7 (km 238+105 – km 238+130), pe partea dreaptă, în localitatea Câineni, judeţul Vâlcea, din cauza prăbuşirii unui zid de sprijin, sub corpul drumului s-a format o cavernă care a cauzat o tasare a părţii carosabile de aproximativ 10 cm”, a transmis, joi seară, Compania Nzţională de Administrare a Infrastrcutrurii Rutiere.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.