Acţiunile companiei americane de apărare Lockheed Martin au marţi crescut cu 2% după ce a raportat venituri şi profituri mai bune decât se aştepta în trimestrul trei, deoarece tensiunile geopolitice au alimentat cererea susţinută pentru echipamentele sale militare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Războiul din Ucraina a determinat reaprovizionarea de arme şi muniţie, cum ar fi rachete de umăr, artilerie şi alte arme, oferind companiilor de apărare din SUA contracte profitabile cu Pentagonul.

Armele produse de Lockheed, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată şi rachetele antitanc Javelin, realizate în colaborare cu compania de apărare RTX, s-au dovedit critice pentru eforturile de război ale Ucrainei.

Cu toate acestea, Lockheed este încă împiedicată de întreruperile provocate de pandemia de Covid-19 în lanţul de aprovizionare, care continuă să afecteze linii de afaceri, cum ar fi afacerea aeronautică, care produce avionul de luptă avansat F-35.

”Suntem încă încetiniţi de câteva elemente cheie”, a declarat directorul de operaţiuni al Lockheed, Frank St. John, într-un interviu pentru Reuters, cum ar fi ”ansambluri de procesoare, motoare cu rachete solide, piese turnate şi forjate”, deşi au înregistrat progrese în acest trimestru.

Ca urmare, vânzările la unitatea sa de aeronautică, cea mai mare ca mărime, au înregistrat o scădere de 5,2% în trimestrul al treilea.

Compania şi-a redus luna trecută ţinta de livrare a avioanelor F-35 pe întregul an din cauza întârzierilor furnizorilor, dar şi-a reafirmat marţi obiectivele financiare pentru 2023.

Veniturile la unitatea de rachete şi control al focului, care produce Sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, au fost de 2,94 miliarde de dolari, în creştere cu 3,8% faţă de anul precedent.

Lockheed, cu sediul în Bethesda, Maryland, a înregistrat un venit net de 6,73 dolari pe acţiune pentru trimestrul încheiat pe 24 septembrie, depăşind estimările de 6,67 dolari pe acţiune.

Vânzările nete trimestriale au crescut cu aproximativ 1,78%, până la 16,88 miliarde dolari, depăşind estimările Wall Street de 16,74 miliarde dolari, potrivit datelor LSEG.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.