Unii dintre cei mai mari locatori şi asigurători de avioane din lume îşi propun să fie gata să meargă în justiţie în iunie 2024 în legătură cu cererile de asigurare contestate, pentru aeronave blocate în Rusia, a declarat luni un avocat al unuia dintre locatori, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatorii dau în judecată zeci de asigurători din întreaga lume pentru miliarde de dolari, după ce peste 400 de avioane nu au putut părăsi Rusia din cauza sancţiunilor occidentale impuse ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, care au forţat rezilierea contractelor de închiriere.

Locatorii numărul doi şi trei din lume, SMBC şi Avolon, precum şi BOC Aviation, CDB Aviation, Nordic Aviation Capital şi Carlyle Aviation Partners îşi urmăresc pretenţiile în Irlanda, unde mai mult de 60% din aeronavele închiriate din lume sunt deţinute sau administrate.

Kelley Smith, un avocat al Avolon, a declarat luni, într-o audiere, că toate părţile implicate urmăresc ca termenul de judecată să fie 4 iunie anul viitor, urmând ca o serie de paşi procedurali să fie finalizaţi înainte de acest termen.

Aceşti paşi includ găsirea unui loc suficient de mare pentru cei 180 de participanţi despre care Smith a spus că sunt aşteptaţi la proces în fiecare zi.

Judecătorul Denis McDonald a declarat în cadrul unei audieri aglomerate de luna trecută că nicio instanţă din Irlanda nu este suficient de mare pentru a judeca cazul.

Cel mai mare locator de avioane din lume, AerCap, cu sediul în Irlanda, îşi urmăreşte cererile de asigurare prin Înalta Curte din Londra.

Directorul financiar al AerCap a declarat luni că a continuat să poarte discuţii cu asigurătorii ruşi referitoare la o posibilă înţelegere cu privire la unele dintre aeronavele sale blocate în Rusia.

”Având în vedere natura sensibilă a acestor discuţii şi incertitudinea cu privire la orice potenţială redresare, nu vom comenta în continuare despre toate acestea”, a spus Peter Juhas, într-o discuţie telefonică cu analiştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.