Ambiţiile Tesla de a-şi extinde fabrica de vehicule electrice din Germania s-au lovit de un obstacol atunci când locuitorii din zonă au votat împotriva unei moţiuni de distrugere a copacilor şi de a face loc extinderii unităţii de producţie, a declarat marţi primarul din Gruenheide pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi nu este obligatoriu, votul este un alt obstacol pentru planurile producătorului de vehicule electrice din SUA de a dubla capacitatea fabricii la o producţie de baterii cu o capacitate de 100 gigawaţi oră şi 1 milion de maşini pe an, astfel încât să domine piaţa europeană de vehicule electrice.

Capacitatea actuală a fabricii este de aproximativ 500.000 de maşini pe an, dar creşterea producţiei a încetinit.

Producătorul auto a fabricat în ianuarie 6.000 de maşini într-o săptămână, pentru prima dată, după ce a atins pragul de 5.000 de maşini pe săptămână în martie.

Cetăţenii din Gruenheide au votat marţi împotriva moţiunii privind o defrişare suficientă pentru ca Tesla să construiască spaţii logistice suplimentare, cum ar fi o gară şi depozite, lăsând autorităţilor locale să decidă cum să procedeze.

Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.