Livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba către Republica Cehă au fost reluate vineri, la ora locală 20:00, a declarat operatorul ceh de conducte MERO, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fluxurile de petrol prin conductă au fost suspendate către Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia pe 4 august, deoarece sancţiunile occidentale au împiedicat plata taxelor de tranzit către Ucraina, a anunţat marţi monopolul rus de conducte Transneft.

Miercuri, livrările au fost reluate către Ungaria şi Slovacia, în urma plăţii taxelor de tranzit de către companiilec MOL şi Slovnaft, filiala slovacă a MOL, ca soluţie temporară la cea mai recentă întrerupere a aprovizionării din Rusia.

MOL a arătat miercuri că oprirea a avut loc ”din cauza unor probleme tehnice apărute pe frontul bancar”.

Slovnaft, filiala slovacă a MOL, a făcut, de asemenea, o plată pentru a permite reluarea fluxurilor către Slovacia.

Cota slovacă a taxelor de tranzit a fost de aproximativ 9-10 milioane de euro, a spus el. MOL nu a dezvăluit mărimea plăţii maghiare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.