Boeing a livrat mai puţine avioane în iulie decât rivalul său european Airbus, deoarece producătorul american de avioane a continuat să treacă prin probleme de logistică şi aprovizionare care îi afectează cel mai bine vândut avion cu corp îngust ,737, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul american de avioane a declarat marţi că a livrat 43 de avioane în iulie, în scădere faţă de cele 60 de avioane livrate în iunie şi cu peste 20 de avioane mai puţin decât cele 65 de avioane livrate de Airbus luna trecută.

Livrările de avioane 737 MAX au scăzut de la 48 în iunie la 32 în iulie, marcând cel mai scăzut nivel din aprilie, când compania a descoperit că suporturile au fost instalate incorect pe coada verticală a aproximativ 75% din avioanele 737 din inventarul său.

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a declarat în iulie că eforturile în curs pentru a remedia defectul suportului, o oprire a lucrărilor la furnizorul Spirit AeroSystems şi o prăbuşire a unui pod care va afecta livrările feroviare ale fuselajului 737 ne-ar putea ”costa câteva livrări” în trimestrul al treilea.

Boeing a anunţat luna trecută că a început să crească producţia de aparate 737 de la 31 de avioane la 38 de avioane pe lună, dar directorul financiar Brian West a spus că fi nevoie de timp pentru a livra în mod constant la acel nivel.

Pe lângă avioanele MAX, Boeing a livrat în iulie patru 787 Dreamliner, trei 767, trei avioane cargo 777 şi un aparat 737 Next-Generation, pentru a fi transformat într-un avion de patrulă maritimă P-8 pentru Marina SUA.

Compania a primit 52 de comenzi brute pe parcursul lunii, inclusiv o vânzare de 39 de avioane Dreamliners anunţată anterior către compania Saudia, fără anulări.

Airbus a consemnat 60 de comenzi brute în iulie.

Comenzile brute ale Boeing de la începutul lunii ianuarie au crescut la 579 în iulie, sau 467 comenzi nete după consemnarea anulărilor şi conversiilor şi 659 comenzi nete după ajustările contabile.

În general, stocul comercial al Boeing a crescut de la 4.879 la 4.928. Rivalul Airbus a înregistrat 1.140 de comenzi brute, sau 1.101 după anulări, până la sfârşitul lunii iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.