Livrările Airbus au crescut cu 6% în prima jumătate a anului, ajungând la 316 aeronave, au declarat joi surse din industrie, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul european de avioane a livrat 72 de avioane în iunie, în creştere cu 20% faţă de 60 în aceeaşi lună a anului trecut şi de la 63 în mai anul acesta, au adăugat sursele.

Airbus, care vizează 720 de livrări pentru anul curent, a refuzat să comenteze înainte de publicarea datelor, vineri.

Performanţa Airbus în primul semestru se compară cu livrările de 297 de avioane în primele şase luni ale anului trecut, înainte de o ajustare negativă a două avioane, legate de Rusia.

Livrările aerospaţiale au fost afectate de probleme ale lanţului de aprovizionare şi de lipsa forţei de muncă, de la pandemia de Covid-19.

Dar, după un început de an dificil, directorul comercial Christian Scherer a declarat pentru Reuters, în iunie, că Airbus înregistrează un model industrial ”mai previzibil” şi ceea ce părea a fi începutul unei tendinţe mai pozitive în livrări.

Pe baza urmăririi zborurilor de testare, Jefferies a declarat într-un raport de săptămâna aceasta că producţia de avioane de bază a rămas slabă în comparaţie cu ratele vizate, dar pare să crească în această vară. Acesta a prevăzut 70 de livrări pentru iunie.

Airbus va raporta rezultatele primului semestru pe 26 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.