Livrările Airbus au crescut cu 11% în primele şapte luni ale anului, la 381 de avioane, a anunţat vineri producătorul european de avioane, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru iulie, livrările au fost de 65 de avioane, a spus  compania într-o actualizare comercială lunară, confirmând un articol al Reuters.

După un început de an lent, livrările au crescut din luna mai, iar Airbus ţinteşte 720 de livrări pentru ansamblul anului.

Airbus a reafirmat obiectivul referitor la livrări în raportul privind rezultatele financiare trimestriale, publicat săptămâna trecută, dar a renunţat la un obiectiv intermediar pentru producţia de bază, de 65 de avioane cu corp îngust pe lună, până la sfârşitul anului 2024, care era în creştere faţă de aproximativ 47 în prezent.

Airbus a mai spus că a ănregistrat 60 de comenzi brute în iulie, inclusiv acordurile anunţate anterior cu Pegasus Airlines pentru încă 36 de avioane şi cu Icelandair pentru 13 avioane A321XLR, cel mai nou model cu un singur culoar al producătorului de avioane.

În acest an, Airbus a primit 1.140 de comenzi brute sau 1.101 după anulări, dominate de cererea record din India.

Noile comenzi au inclus, de asemenea, un total de 10 avioane pentru curse lungi A350-900 de la cumpărători nedezvăluiţi şi unul de la IAG, pentru Iberia.

IAG a declarat săptămâna trecută că transformă opţiunile pentru şase avioane Boeing 787-10 deţinute de British Airways şi un Airbus A350-900 deţinut de Iberia în comenzi ferme şi preia noi opţiuni pentru încă şase avioane 787-10.

Datele Airbus au mai arătat că a fost anulată o comandă pentru trei avioane A350-900, fără ca numele cumpărătorului să fi fost dezvăluit vreodată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.