Penuria de cipuri pentru industria auto a închis fabrica producătorului auto german Daimler din Ungaria până pe 2 mai, anunţă agenţia ungară de stat MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baon.hu, portalul de ştiri pentru judeţul Bács-Kiskun, care găzduieşte uzina Daimler, precizează că producţia s-a oprit miercuri, iar masura va dura până pe 2 mai.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria nici nu confirmă, nici nu infirmă închiderea fabricii.

Cotidianul de afaceri Világgazdaság a menţionat în ediţia sa de vineri că Daimler a redus orele de muncă la fabricile din Germania din cauza lipsei globale de cipuri.

Daimler a produs anul trecut peste 160.000 de vehicule la uzina sa din Ungaria.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.  Daimler are cinci fabrici în Europa, în Germania, Ungaria şi Franţa. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Deficitul în aprovizionarea cu cipuri afectează producătorii auto din întreaga lume. Producătorii de autovehicule au închis uzinele timp de două luni cursul anului trecut, pe fondul pandemiei şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, au crescut şi vânzările de laptopuri şi console de jocuri video. Producătorii din industria auto trebuie acum să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.