Discounterul german Lidl, al treilea cel mai puternic jucător din comerţul alimentar din România, va deschide cinci magazine la nivel naţional până la sfârşitul anului, iar anul viitor încă 15, a declarat joi pentru News.ro directorul de comunicare al companiei, Cristina Hanganu, fără a preciza valoarea investiţiei totale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi creştem în medie cu 15 magazine pe an. Acum avem 230 de magazine, iar până la sfârşitul anului vom mai deschide cinci magazine. Anul viitor ne propunem să menţinem acelaşi ritm de creştere de aproximativ 15 magazine pe an. Nu putem preciza care este valoarea totală a investiţiei”, a spus Cristina Hanganu.

În ceea ce priveşte locaţiile, ea afirmă că societatea se va extinde în oraşe în care deja este prezentă, dar şi în oraşele noi, fiind prezentă în toate judeţele.

De asemenea, în prezent, Lidl construieşte al cincilea centru logistic la Roman.

„În cursul acestui an am deschis şi Lidl Digital, hubul nostru de tehnologie care deserveşte grupul Lidl. Am angajat deja 50 de specialişti, intenţionăm să angajăm în jur de 100. Cam în fiecare an, pe partea de retail, pe Lidl Discount, angajăm în jur de 500 de oameni, cam acesta este ritmul nostru de creştere”, a adăugat Hanganu.

Pentru viitor, compania îşi propune să crească cifra de afaceri peste media pieţei, a adăugat ea, fără a oferi cifre exacte în acest sens.

Lidl a anunţat joi că, în perioada 13-29 septembrie, deschide, în centrul Capitalei, Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziţie gastronomică temporară ce îşi propune să conserve tradiţiile culinare, prin intermediul reţetelor autentic româneşti. În această perioadă se vor desfăşura zilnic mai multe tururi ghidate.

Muzeul Bucatelor Ascunse reuneşte reţete ale unor preparate specifice diferitelor zone ale României, descoperite de Lidl în încercarea de a identifica un nou produs care să ajungă în magazinele sale, sub brandul Cămara Noastră.

Lidl, parte a grupului Schwarz, are aproximativ 260.000 de angajaţi, dintre care peste 5.500 în România, unde retailerul german are deschise peste 230 de magazine şi patru centre logistice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.