Liderii din Congresul Statelor Unite au convenit miercuri noaptea un proiect de cheltuieli în valoare de 1.300 de miliarde de dolari, care prevede finanţarea activităţilor guvernului până în luna octombrie, punând capăt negocierilor prelungite care au lăsat parlamentarilor un timp limitat pentru adoptarea proiectului, înainte ca actuala finanţare să expire la sfârşitul acestei săptămâni, relatează Wall Street Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suţinut de cei mai importanţi patru lideri ai Congresului, proiectul majorează cheltuielile pentru armată şi o gamă largă de programe interne şi oferă victorii politice pentru ambele partide, republican şi democrat.

Proiectul va pune în practică prima parte a acordului pentru buget pe termen de doi ani adoptat luna trecută, al treilea astfel de acord încheiat de parlamentari pentru eliminarea limitelor impuse cheltuielilor în 2011.

Congresmenii vor avea la dispoziţie numai două zile pentru a analiza şi adopta proiectul de 2.232 de pagini, înainte de expirarea actualului acord de finanţare a guvernului, sâmbătă la ora 12.00 a.m. (ora locală).

Negocierile au fost complicate de discuţiile legate de politica imigraţiei, pieţele pentru asistenţa medicală, controlul armelor şi finanţarea infrastructurii.

”Niciun proiect de o astfel de mărime nu este perfect. Dar această lege rezolvă priorităţi importante şi ne face mai puternici pe plan intern şi în străinătate”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.