Grupul Lenovo anunţă o creştere a veniturilor din al doilea trimestru (iulie-septembrie) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 14,5 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut cu 53%, până la 310 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Grupul Lenovo anunţă o creştere a veniturilor din al doilea trimestru (iulie-septembrie) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 14,5 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat înainte de impozitare a crescut cu 52% comparativ cu trimestrul al doilea al anului fiscal anterior, ajungând la 470 de milioane de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 53%, până la 310 milioane de dolari", a anunţat grupul.

În plus, evoluţia puternică a businessului Lenovo a fost validată prin ratingul investment grade acordat de  Moody's, Standard & Poor's şi Fitch.

"Anul 2020 este afectat de pandemia globală de COVID-19 care determină o cerere mai puternică decât oferta, însă Lenovo estimează o creştere a pieţei de PC-uri mai mare decât aşteptările iniţiale, la aproape 300 de milioane de unităţi în anul calendaristic 2020, cu aproximativ 25 de milioane de unităţi mai mult decât anul trecut", arată raportul Lenovo.

Grupul Lenovo PCSD (PC and Smart Devices) a înregistrat creşteri ale veniturilor de până la 11,5 miliarde de dolari, cu 723 de milioane de dolari profit înainte de taxe, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Lenovo este lider al pieţei globale de PC-uri cu o cotă de piaţă de 23,6%.

Grupul MBG (Mobile Business Group) a înregistrat o creştere a veniturilor cu 39%, comparativ cu trimestrul al doilea al anului fiscal anterior şi continuă strategia de revenire a businessului afectat de pandemie. Veniturile din regiuni cheie precum America Latină şi America de Nord au fost consolidate şi se înregistrează creşteri puternice în pieţe precum Europa şi Asia Pacific.

Grupul DCG (Data Center Group) a înregistrat de asemnea creşteri ale veniturilor cu 11% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 1,48 miliarde de dolari şi creştere a profitabilităţi de la an la an. Veniturile din serviciile cloud au crescut cu peste 34%.

Lenovo este o companie globală cu 63.000 de angajaţi în 180 de pieţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.